perjantai 11. syyskuuta 2009

Tervetuloa keskustelemaan!

Tervetuloa ottamaan kantaa työmarkkinajärjestöjen yhteiskunnallisesta asemasta ja nykytilasta.

Tämä blogi on Diakonia-ammattikorkeakoulun Turun toimipaikan viestinnän opiskelijoiden ryhmätyö, joka on osa Kuva yhteiskunnasta -verkkokurssia. Verkkokurssin tarkoituksena on tutustua yhteiskunnan toimintaan ja peilata ajankohtaisia ilmiöitä.

Miten työmarkkinäjärjestöt nostavat aiheita päivän polttaviksi puheenaiheiksi ja median keskiöön? Onko tupojen aika lopullisesti ohi? Miksi tietyt palkansaajat ovat selvästi paremmassa asemassa kuin toiset? Onko oikein, että poliittiset päättäjät tekevät lakimuutoksia vastatoimiksi työntekijöiden työtaistelutoimille?

Miten paljon työntekoon liittyvistä asioista voidaan sopia paikallisesti? Horjuttaako työmarkkinajärjestöjen asema demokratiaa? Kuka päättää milloin jäädään eläkkeelle? Mitä ammattiyhdistysliike tarjoaa ja miksi työntekijät liittoutuvat yhteen? Onko valtion omistamia yhtiöitä hallittu hyvin? Mikä on vuokratyön tulevaisuus? Kuinka suurta roolia työmarkkinajärjestöt näyttelevät politiikan eri osa-alueilla?

Onko työmarkkinajärjestöjen mainonta liian kärkevää? Mihin TEAM-liittoprojekti kaatui? Millä ansioilla pääsee valtakunnansovittelijaksi? Kuka päättää kenet irtisanotaan ensin? Onko oikein, että työmarkkinajärjestöt rahoittavat suorilla vaalitukiaisilla politiikkaa? Pätisivätkö työelämässä viidakon lait ilman työmarkkinajärjestöjä?

Ovatko nykyiset työmarkkinajärjestöt tulleet tiensä päähän vai pystyvätkö järjestöt kehittymään? Onko mitään kriisiä olemassakaan?

Esimerkiksi näihin kysymyksiin haluamme löytää vastauksia tämän kurssin aikana. Aiheita pohditaan niin ryhmän omien mielipidekirjoitusten, radiojuttujen, haastattelujen, esseiden kuin artikkeleiden kautta. Lisäksi blogissa julkaistaan vieraskirjoittajien tekstejä ja mielenkiintoisia, aiheeseen liittyviä linkkejä. Mikäli haluat julkaista jotakin blogissa, ota yhteyttä ryhmään sähköpostitse (osoite vasemmalla navigointipalkissa).

Projekti on käynnissä 10.10. asti. Kaikki ovat tervetulleita kommentoimaan ja keskustelemaan - sana on vapaa ja katto korkealla!

Terveisin,
Tuuli, Joonas, Reija, Juhani, Kaisa, Anssi, Joni, Anna ja Ninni

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mikä on TEAM-liittoprojekti?

Unknown kirjoitti...

Joo, TEAMista lisää tietoa, kiitos! Onko se nyt täysin kuopattu?

TEAMissa oli käsittääkseni tarkoituksena sulauttaa yhteen muutamia SAK:n alaisia ammattijärjestöjä; Kemianliitto, Metallityöväen Liitto, Puu- ja erityisalojen liitto, Rautatieläisten Liitto, Sähköalojen ammattiliitto ja Viestintäalan ammattiliitto. TEAMin kautta oli kai tarkoitus hoitaa sitten ainakin näiden liittojen palkkaneuvottelut.

Jostain syystä sitten kuitenkin Metallityöväen Liitto irtautui TEAMista ja siihen kai se sitten kaatui?

Miksi muuten TEAMin nimi on/oli TEAM?
Tai miksi sellainen alunperinkään oli tarkoitus perustaa? Mitä etua siitä oli tarkoitus olla jäsenliitoille?

Jere Rinne kirjoitti...

Ei vastauksena edellä esitettyihin kysymyksiin, mutta paljon asiaa ja keskustelua myös työmarkkinajärjestöistä sekä tulevaisuuden työstä löytyy täältä: http://ilmiopohjaisuus.ning.com/group/tulevaisuudenty5101122009

Lähetä kommentti

 


Design by: Pocket
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates