tiistai 6. lokakuuta 2009

Ay-liikkeeltä sijoittelee ja vaatii

Turun kirjamessuilla oli mielenkiintoinen keskustelutilaisuus nimeltä Turku kysyy: Onko kapitalismia olemassa? Hannu Taanilan kanssa oli keskustelemassa Euroopan parlamentin jäsen Mitro Repo, toimittaja Timo Harakka ja ex-eurokansanedustaja Esko Seppänen.

Seppänen kajautti ilmoille ihmetyksensä siitä, miksei kukaan älähtänyt kun paljastui, että ay-liikkeet sijoittavan omaisuuttaan ulkomaille ja samalla ottavat aktiivisesti kantaa kotimaisen omistuksen puolesta?

Aamulehti uutisoi asiasta mm. seuraavaa:

"Ay-liike vaatii kotimaisen omistuksen lisäämistä, mutta sijoittaa itse kaksi viidestä miljoonastaan ulkomaille.

Aamulehden selvityksen mukaan ay-liikkeen yhdeksällä suurella yhdistyksellä on yhteensä noin 136 miljoonaa arvopaperisijoituksia ulkomaille ja noin 210 miljoonaa kotimaahan. Luvuissa eivät ole mukana kiinteistösijoitukset, vaan esimerkiksi osakkeet, rahastot, joukkovelkakirjat ja sijoitusvakuutukset.
Ay-liike on sijoittanut ulkomaille noin 21 loton jättipotin verran rahaa. Tällä summalla voi ostaa esimerkiksi neljänneksen Finnairista tai 2,65 prosenttia Stora Ensosta eli lähes 9 prosenttia yhtiön äänistä."
Kieltämättä on kiinnostavaa, että Julkisten ja hyvinvointialojen ammattiliitto (JHL) yrittää lakkoilemalla varmistaa Destian valtionomistusta ja näinollen kotimaisuutta, mutta samalla on täysin kiinnostumaton omien sijoitusten kotimaisuudesta. Samaisesta Aamulehden uutisesta:

"Viime viikon perjantaina JHL seisautti työt kolmessa valtionyhtiössä, Destiassa, Raskoneessa ja Labitumissa, koska valtio harkitsee niiden myymistä. JHL on pelotellut yhtiöiden työntekijöitä ja suomalaisia nimen omaan sillä, että jos yhtiöt myydään, niiden omistus voi karata ulkomaille."

Melkoista kaksinaismoralismia minusta. Practise what you preach, oikeesti.

Koko juttu luettavissa: http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/156276.shtml

4 kommenttia:

Reija kirjoitti...

JHL kertoo asiasta seuraavaa kotisivuillaan:

JHL:n sijoituksista yli puolet kotimaassa

Aamulehti julkaisi 19.9.2009 jutun ammattiliittojen ja ammatillisten keskusjärjestöjen sijoitustoiminnasta. Jutusta saa puutteellisen kuvan JHL:n sijoitusten jakautumisesta kotimaisten ja ulkomaisten sijoitusten välillä. Aamulehden jutussa käsiteltiin lähinnä arvopapereita, ei kiinteistösijoituksia tai määräaikaistalletuksia.

JHL:n arvopaperisijoitukset ovat osuuksia arvopaperisalkuista. JHL:n ainoa suora sijoitus on kotimainen eli 6,6 miljoonan euron sijoitus vuokra-asuntoja Suomessa rakentavaan VVO:hon. Kaikki kiinteistösijoitukset ja talletukset ovat kotimaassa.

Sijoitusten kokonaisarvo on noin 100 miljoonaa euroa. Siitä 60 prosenttia on kotimaassa ja 40 prosenttia ulkomaisissa kohteissa. JHL pitää sijoitustoiminnassa ohjenuoranaan turvallisuutta ja eettisyyttä.

Tuuli kirjoitti...

Juupajaapa. Kuulostaa vähän hätäpaskalta.

Reija kirjoitti...

Samoilla linjoilla Tuulin kanssa.

Kaisa kirjoitti...

Ihme touhua! Aika noloa, että tällaista paljastuu kulisseista.

Lähetä kommentti

 


Design by: Pocket
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates