keskiviikko 7. lokakuuta 2009

STTK:n Mäenpää huolissaan neuvottomuudesta

Työmarkkinakierros on käynnistynyt sekavissa tunnelmissa. STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää totesi tiistaina Metsäalan Asiantuntija METO:n liittokokouksessa Lappeenrannassa, että aikaisemmin Suomessa ei ole vastaavassa tilanteessa oltu näin neuvottomia.

– Työmarkkinaosapuolilta puuttuu tällä hetkellä käsikirjoitus käynnissä olevan kierroksen tavoitteista. Myöskään maan hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen välillä ei ole yhteistä näkemystä talouspolitiikan ja työmarkkinaratkaisujen koordinoimiseksi, hän totesi.

Mäenpään mielestä kriisi edellyttäisi nopeasti hallituksen ja työmarkkinaosapuolten yhteisten neuvottelujen aloittamista.

– Kasvavan työttömyyden vuoksi elvytystä ei saa vielä unohtaa. Nyt tarvitaan kaikki keinot työttömyyden kasvun ehkäisemiseksi. Julkisen sektorin ei pidä vähentää työvoimaa ainakaan tilanteessa, jossa yksityinen sektori ei kykene työllistämään juuri ketään. Myös kunnallisten palvelujen turvaaminen edellyttää uudelleenarvioita, Mäenpää patistaa.

STTK:n mielestä maan hallituksen pitäisi tässä tilanteessa ottaa aktiivisempi rooli suhteessa työmarkkinaosapuoliin.

– Neuvoteltavaa riittää, sillä esimerkiksi työttömyysturvan rahoitus on vaarallisella tavalla auki. Työmarkkinaosapuolilla tulisi myös olla nykyistä kirkkaampi käsitys tulevien vuosien veroratkaisuista. Palkkaratkaisujen tekeminen ilman verotietoja ei ole järkevää, Mäenpää arvioi.



Lähde: Kansan uutiset


2 kommenttia:

Tuuli kirjoitti...

Tosi hyvä teksti Reija, ja tää kai vastaskin Kaisan kysymkseen liittyen tohon mun Miksi ei enää ethdä tupoja -postiini.

Kaisa kirjoitti...

Joo, tää oli hyvä! :) Suora vastaus.

Lähetä kommentti

 


Design by: Pocket
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates