torstai 1. lokakuuta 2009

Luotsit lakossa

Luotsiliitto on tänään puoliltapäivin aloittanut 6 tuntia kestävän työnseisauksen.

Työnseisauksella vastustetaan valtion luotsausliikelaitos Finnpilotin yt-neuvotteluja, henkilöstöpolitiikkaa ja johtamistatapaa. Myös luotsikutterinkuljettajat lähtevät mukaan mielenilmaisuuun ja pysäyttävät toimintansa kello 18 kuuden tunnin ajaksi.

Luotsiliiton mukaan luotsipalvelujen saatavuus on kesän aikana heikentynyt huomattavasti. Syy palvelujen heikentymiseen on ollut lomautukset. Nyt lomautusten lisäksi samoja henkilöitä uhkaa irtisanominen.

Luotsien työehtosopimus on voimassa helmikuun 2010 loppuun.

Turun satamassa mielenilmauksen vaikutukset ovat jäämässä vähäisiksi. Satamaan liikennöivät matkustaja-alukset ja linjalaivat eivät tarvitse luotsia.

Merenkulkulaitoksen mukaan luotsia tarvitsevat laivat jäävät työnseisauksen ajaksi joko satamiin tai merelle perustettuihin ankkuripaikkoihin. Kauempana olevat alukset saattavat hidastaa matkavauhtiaan.

Lähde: Yle Turku

5 kommenttia:

Tuuli kirjoitti...

Ensin paperiliitto, sitten sähköliitto, nyt luotsiliitto. Mikä seuraavaksi?

(Sähköliitollakin on tänään vuorokauden työnseisaus. Siitä tullee postaus lähihetkinä!)

Tewte kirjoitti...

Hyvä, että lakkoilevat. Muistaakseni niidenkin eläkeikä nousi joskus 63 vuoteen. Eipä monesta ole sen ikäisenä enää roikkumaan laivan kyljessä köysitikkaissa. Tosin eipä näköjään kohta tarvitsekaan, jos kaikki lomautetaan ja irtisanotaan.

Poju kirjoitti...

"Sähköliiton hallitus päätti järjestää mielenilmauspäivän vauhdittaakseen jumiutuneita neuvotteluja työnantajajärjestö Teknologiateollisuuden kanssa. Tarkoitus on painostaa Teknologiateollisuus ry:n jäsenyritys tunnustamaan oikeus omaan luottamusmieheen."

Aika käsittämätöntä mun mielestä jos ei heillä ole oikeutta omaan luottamusmieheen...

Tuuli kirjoitti...

Joo, Juhani, mustakin toi on käsittämätöntä! Luulis, että luottamusmies olis jotenkin lainsäädännöllinen oikeus.

Kaisa kirjoitti...

Mitä ihmettä! Tosi käsittämätöntä. Go Sähköliitto!

Lähetä kommentti

 


Design by: Pocket
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates