tiistai 6. lokakuuta 2009

Työmarkkinajärjestöjen kampanjat osa 1

Työmarkkinajärjestöjen, niin työnantajien kuin -tekijöidenkin viime vuotiset kampanjat ovat jääneet ihmisten mieleen räväkkyytensä takia. Muistatko nämä mainokset ja iskulauseet?

Suomen turkiskasvattajien kampanja 2009




"Turkisten vastustajat sanovat usein toimivansa eläinten oikeuksien ja hyvinvoinnin puolesta. Se ei ole totta.

Tosiasiassa heillä on vain yksi päämäärä: turkistuotannon lopettaminen. Ja se on vasta ensimmäinen askel tiellä kohti lopullista tavoitetta. Seuraavaksi he haluavat kieltää sinulta maidon, lihan, villasukat, nahkakengät... Sanalla sanoen kaikkien tuotantoeläiden pidon ja eläinperäiset tuotteet.

Tavoitteen saavuttamiseksi niin sanottujen eläinaktivistien propaganda on pullollaan totuuden vääristelyä. He kutsuvat turkistiloille tehtyjä hyökkäyksiä kansalaisaktivismiksi, vaikka iskut oikeasti ovat laillista elinkeinoa vastaan suunnattua terrorismia... --"

MTK:n alainen Suomen Turkiseläinten Kasvattajien Liitto julkaisi syksyn alussa ylläolevan kuvan ja tekstipätkän (lyhennetty) mm. Helsingin Sanomien sivuilla. Mainos todella herätti keskustelua. Tässä muutamia mielenkiintoisia kommentteja kampanjaan liittyen eri puolilta internettiä.

En oikein tiedä, pitäisikö tällaisen edessä itkeä vai nauraa?! Uskon ja toivon, että STKL:n kampanja kääntyy kaikessa naurettavuudessaan itseään vastaan, ja yhä isompi osa suomalaisista ryhtyy vastustamaan tarhausta. Luulen, että moni suomalainen ei yksinkertaisesti tiedä, kuinka karmivaa tarhaustoiminta oikeasti on.
Kaupunginvaltuutettu Kai Kuokkanen blogissaan Maailma Kai Kuokkasen silmin.
Ensimmäisenä mainoksessa pistää silmään se, että siinä ei ole kuvia eläimistä tai mitään konkreettista tietoa eläimistä. Tässä pelataan mielikuvilla sen sijaan, että kerrottaisiin minkälaista turkistarhausta Suomessa oikeasti harjoitetaan. Mainoksessa pelotellaan kuluttajia sillä, että jos olet turkiksia vastaan, et saa juoda maitoa tulevaisuudessa, vaikka tällaista kytköstä ei ole olemassa.
Elinsuojelujärjestö Animalian toiminnanjohtaja Salla Tuomivaara YLEN Kotimaan Uutisissa.

Kampanja sai myös vastaliikkeen Oikeutta eläimille -yhdistykseltä. Yhdistys julkaisi mainoksen, joka muistutti ulkonäöltään epälyttävästi Turkiskasvattajien kampanjaa. Iskulause oli kuitenkin vaihtunut: "Viattomien eläinten lisäksi tarhaajat tahtovat myös sinun henkesi".


Mitä mieltä olet kampanjasta?

4 kommenttia:

Tuuli kirjoitti...

Mä muistan ihmetelleeni tota kampanjaa lehdessä, että mistä hitosta tässä oikeen on kyse?!

Aika avuton vastaisku turkistarhaajilta sanon minä.

Loppujen lopuksi mä luulen, että tavallaan eläinaktivistien iskut turkistarhoille saa ihmisten hiljaisen hyväksynnän. Tai meinaan, etteivät ihmiset halua oikeen ottaa kumpaakaan puolta.. turkistarhaus on vähän julmaa ja eläinaktivistien "vapautusiskut" on vähän julmaa toimistaa. Antaa niiden sotia keskenään.

Anna kirjoitti...

Musta tuo vastakampanja olisi ehkä saanut jäädä tekemättä. Liian provo, jotta olisi herättänyt turkistarhauksen puolustajissa muuta kuin kiukkua.

Anssi kirjoitti...

Tuossa on ainakin onnistuttu tekemään ns. huomiota herättävä mainos, mutta se saadaanko tuosta minkäänlaista viestiä vastaanottajalle. Minkälaisia mielikuvia tuo herättää. Mielestäni ei hyvä.

Kaisa kirjoitti...

Tuntuu täysin hyödyttömältä kampanjalta. Tuo mainos ei herätä oikein mitään tunteita. Ehkä ihmisessä, joka ei kestä kaikenlaisten sääntöjen ja kieltojen määrää jo tällaisenaan, voikin tarttua tuohon koukkuun. Terveysvalistusta, tupakkakieltoja, alkoholimoralismia... näitähän tulee joka tuutista.

Musta tuntuu (Tuulin tekstiin viitaten), että monet kuitenkin pitävät eläinaktivisteja pahempina, kuin turkistarhaajia. Tarhaajathan sentään tekevät työtä, kettutytöt ovat vain pimahtaneita teinejä, jotka haluavat huomiota. Tai ehkä heidän väliset konfliktit ovat jo niin arkipäivää, että porukka ajattelee juuri noin. "Antaa niiden tapella."

Molemmin päin toiminta on ihan älytöntä.

Lähetä kommentti

 


Design by: Pocket
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates