sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Pankkitoimihenkilö luottaa liittoon

Pankkitoimihenkilönä työskentelevä Aulikki Grönroos kuuluu ammattiliitto Suoraan. Ammattiliitto Suora on kaikkien pankki-, rahoitus- ja vakuutustehtävissä sekä sosiaalivakuutuksen, rahapelien ja alkoholikaupan parissa työskentelevien etujärjestö, koulutuksesta, työtehtävästä, asemasta ja työsuhteen laadusta riippumatta. Oliko liittoon liittyminen Grönroosin mielestä hyvä vaihtoehto? :

- Olen ollut Suoran jäsenenä jo 30 vuotta, liityin ammattiliittoon mennessäni ensimmäistä kesää pankkiin kesätöihin. Liittyminen ei ollut pelkästään oma päätökseni vaan pankkimme luottamusmies oli asiassa ehdoton.

Liittoon kuuluminen takaa jäsenelle paremman toimeentulon työttömyyden kohdatessa, mutta on liitolla muitakin hyviä puolia Grönroosin mielestä:

- Jos joutuisin riitatilanteeseen työnantajani kanssa minun ei tarvitsisi taistella asiani eteen yksin, vaan minulla olisi liiton tuki takanani. Tämän lisäksi saisin lakimiehen ja asiantuntijan avukseni, veloituksetta.

Ammattiliitot neuvottelevat valtakunnalliset työehtosopimukset, joihin kuuluvat muun muassa palkat, ylityökorvaukset, työajat, lomat sekä palkalliset vapaat. Grönroosin mielestä olisikin tärkeää, että jokainen kuuluisi oman alansa ammattiliittoon:

- Liittoon kuulumattomat saavat samat edut, kuin liitonjäsenet maksamatta jäsenmaksua. Vapaamatkustajia ei tulisi olla.

Ongelmatilanteissa hyvät neuvot ovat tarpeen. Erilaisissa riitatilanteissa liiton apuun turvautuminen voi olla paras vaihtoehto asian ratkaisemiseksi. Liiton tarjoama apu on tullut Grönroosille tutuksi ihan käytännössä:

- Työaikaa koskevassa riidassa sain liitosta neuvoja siitä, kuinka minun tulee asian kanssa edetä. Hyvien neuvojen avulla sain asiaan toivotun lopputuloksen.

Liittoon liittyminen on Grönroosille asia, jota hän ei kadu. Jäsenyydessä hän näkee pelkästään hyviä puolia:

- Mielestäni alani neuvotellut työehtosopimukset ovat olleet parhaat mahdolliset. Olen myös todella tyytyväinen siihen, että informaatio liikkuu hyvin liiton ja jäsenistön välillä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Riippuu juuri, että mihin liittoon kuuluu. Opiskelen lähihoitajaksi, ja olen kuullut Tehystä vain huonoja kommentteja. Heidän taistelemansa palkankorotukset olivat aivan yhtä tyhjän kanssa, ja kaikkien lappujen läpi pyörittämisessä menee ikä ja terveys. Heidän pitäisi olla tiukempia ja vaatia enemmän. Hoitoala on työntekijöille nimittäin todella vaativa alue.

Reija kirjoitti...

Olen samaa mieltä, kaikki liitot eivät hoida asioita tarpeeksi hyvin. Hyvä, että kerroit asiaan myös toisen näkökulman.

Lähetä kommentti

 


Design by: Pocket
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates