tiistai 6. lokakuuta 2009

EK tyrmää vuosilomapankin

Elinkeinoelämän keskusliitto ei lämpene STTK:n ehdottomalle vuosilomapankille. Vuosilomapankin ideana on turvata pätkätöitä tekevän kesäloma työnantajan vaihtuessa tai työsopimuksen päättyessä.

Työnantajien asiantuntija Antti Kondelinin mukaan lomapankista tulisi kallis ratkaisu:
- Tällaisen rahastointijärjestelmän luominen ei ole halpaa vaan kallista. Kysymys on isosta tietojärjestelmästä, missä liikuu työntekijöiden tietoja ja rahaa, Kondelin toteaa.

Tällä hetkellä pätkätöitä tekee 300 000 - 400 000 työntekijää. Yleisimpiä pätkätöiden teettäjiä ovat kunnat ja valtio.

Lähde: YLE Kotimaan Uutiset

5 kommenttia:

Joni kirjoitti...

Tämäkin ratkaisu olisi varsinkin tulevaisuuteen kannattavana satsauksena. Pätkätyöt eivät saisi olla mikään rangaistus, joka sivuutetaan EK:n kautta lähes poikkeuksetta.

Pätkätyöt ovat tällä hetkellä ja tulevaisuudessa työllisyystilanteen kannalta merkittävä. Tämän tulisi myös EK:n huomioida. Lama on myös tulevaisuuden käsite, mutta siihen ei millään reagoida.

Rahastointijärjestelmän luominen ei tietenkään ole halpaa, jos pätkätyöläisiä on niin paljon. Järjestelmä kattaisi kuitenkin erityisen suuren lohkon työssäolevien oikeuksista.

Tuuli kirjoitti...

Vuosilomapankki oli mielestäni tosi mielenkiintoinen ehdotus paikkaamaan pätkätyöläisten puuttuvuia oikeuksia. Vaikea lähteä arvioimaan toimisiko vuosilomapankki käytännöss vai olisiko se vain lisää byrokraattisia kiemuroita muutenkin jo vähän hankalassa tilanteessa taiteileville pätkätyöläisille.

Itsehän opiskelijana pidän pätkätöistä, mutta toivon saavani vakituisen työpaikan pian valmistumiseni jälkeen.

Tuuli kirjoitti...

Niin, vakituisen työpaikan ja kesäloman.

Kaisa kirjoitti...

Tuo vuosilomapankin idea kuulostaa mahtavalta, jos se toimii! Juuri tuollaista on mielestäni kaivattukin. Pätkätyöläiset ovat ahkeraa porukkaa, eikä työnteosta kuuluisi rangaista nappaamalla kaikki oikeudet ja edut pois! Pätkätyön ei tarvitsisi olla kirosana. Toivottavasti asia lähtisi etenemään. Ei ihme, että EK on vastaan!

Ruu kirjoitti...

Se olisi aika kallis paukku varmaan aluksi. Järjestelmät vuotaisivat, ihmisten rahat ja henkilötiedot valuisivat mikä minnekin. Ja totta kai työnantajat laittavat hanttiin niin pitkään kuin pystyvät! Nykyinen tilannehan on heille kohtalaisen edullinen.

Lähetä kommentti

 


Design by: Pocket
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates