sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Eläkeiän nosto pöyristyttää

SAK, STTK ja Akava vastustavat jyrkästi eläkeiän nostamissuunnitelmia ja pitävät pöyristyttävänä sitä, että työeläkkeitä koskevassa ratkaisussa hallitus hylkäsi kolmikantaisen valmistelun.
Hallitus aikoo nostaa eläkkeelle lähdön alaikärajan 63 vuodesta 65 vuoteen.
Järjestöjen mukaan näin räikeätä irtiottoa kolmikantavalmistelusta ei työeläkeuudistusten historiasta löydy.
Järjestöjen mielestä työelämästä on tälläkin hetkellä vaikeuksia selvitä terveenä eläkkeelle nykyisten ikärajojen puitteissa eikä eläkeiän nosto muuta mitään.
Järjestöjen mielestä työelämää riivaa jatkuva kiire, muutos ja työtehtävien muuttuminen.
– Työelämää olisi uudistettava laadullisesti ja radikaalisti, jotta työstä lähtöikä voisi nousta, sanovat järjestöt tiedotteessa.
Ne viittaavat siihen, että hallituksen linjapaperista ei löydy mitään työelämän laadulliseen kehittämiseen liittyviä uskottavia toimenpide-ehdotuksia.
SAK:n, STTK:n ja Akavan mielestä hallituksen luotettavuus sopimuskumppanina sai vakavan kolauksen.
Palkansaajajärjestöjen mielestä eläkepolitiikan ei pidä olla sanelupolitiikkaa.
– Sen sijaan, että hallitus keskittyisi ajankohtaisen talous- ja työttömyyskriisin hoitamiseen, se päätti yksipuolisesti asteittain nostaa kansalaisten vanhuuseläkeikärajaa 63 vuodesta 65 vuoteen, sanovat järjestöt.

Lähde: Taloussanomat

2 kommenttia:

Tuuli kirjoitti...

En mä tahtoisi ajatella tekeväni töitä enää 65-vuotiaana. Tosin käytännössä toimittajana, mut todennäköisesti "vähennettäisiin" jostain 58-vuotiaana, minkä jälkeen olisin työttömänä seitsemän vuotta ennen eläkeiän alkua. Ja siinä mahtaisi jäädä eläke aika pieneksi.

Kaisa kirjoitti...

Työntekijäjärjestöt olivat tässä aivan heittopusseina. Mikseivät ne nostaneet suurempaa äläkkää? Kukaan ei voita sillä mitään, että ihmiset joutuvat paiskimaan hommia hajoamispisteeseensä asti.

Tuuli, si jos sut heitetään menemään, niin rupeet tekeen laatujournalismia freelancerina. Nimi on tietty siinä vaiheesa jo niin tunnettu, että jutut revitään käsistä! ;)

Lähetä kommentti

 


Design by: Pocket
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates